Ditt val

Ditt val

18 februari, 2016 0 av Karin

Dagligen frågar folk, har du sett detta på tv, har du hört detta? Jag svarar då oftast nej och då undrar dom varför.. och jag svarar då jo för att jag tittar inte på tv. Va?? Varför ser du inte på tv? Läser du inte tidningar?
Mitt enkla svar blir, varför ska jag välja att må dåligt och bli rädd när jag kan fokusera på allt det goda i livet?  Då blir det en följdfråga, men då hänger du ju inte med vad som händer i samhället, det måste man! Då kommer min fråga; är det positivt att må dåligt? För det mesta som sägs i media får oss att vara rädda. Vill jag vara rädd? Vill jag behöva känna att jag måste titta mig över axeln så fort jag är ute och går? Mitt svar är Nej.

Tror jag har skrivit något om det här i ett tidigare inlägg men det gör inget att det upprepas för jag tycker att det här ämnet är viktigt. Har ni någonsin funderat varför löpsedlar utstrålar negativitet? Varför reklam utstrålar konsumtion och varför nyheterna rapporterar allt krig och elände?

Rädsla föder mer rädsla. Vill du slippa titta dig över axeln vart du än går? Prova att låta tvn stå avstängd en vecka, köp/läs inte tidningen, klicka inte på några nyhetslänkar på nätet. Gör det du tycker om att göra och njut. Tänk positivt och vara lev. Hur kommer du att må efter en vecka?

Det är ditt liv och ditt val.

Give love to get the change you want to see in the world <3

enfilosofiskresakrönikabild