Lägg fokus på det viktiga i livet

Lägg fokus på det viktiga i livet

16 september, 2018 0 av Karin

Nu när valet äntligen är över så känner jag en sådan otrolig lättnad. På själva valdagen så skulle jag åka bort till kolgrillen och hämta lite mat. När jag kom innanför dörrarna så kändes det som att jag fick ett hårt slag i magen framför allt av ångest och oro. Som ni kanske redan vet så är jag känslig för energier. Det var ganska mycket folk så jag ställer mig i kön i väntan på att få beställa, jag tänker att det kanske är människorna framför mig som har ångestladdade energier. I väntan så växer sig känslan i magen bara mer och mer, jag mådde nästan lite illa och funderade på att åka därifrån för att få slippa dessa obehagliga känslor. När jag hade beställt så satt jag mig vid ett bord och väntade. Efter en stund så fick paret framför mig sina mat och gick ut. Äntligen tänkte jag, nu kanske ångesten försvinner. Men icke ska nicke. Jag såg mig omkring i lokalen och då slog det mig att dessa energier jag kände var ifrån dom flesta inne i lokalen och berodde nog delvis på valet och även ifrån deras förflutna. Det gjorde mig ledsen att ett så demokratiskt land som Svergie ska få så många människor att känna sig så otrygga.

Vad vill jag säga med den här berättelsen? Jo, fokusera på det goda i livet. Ju mer vi fokuserar på det vi inte vill ha desto mer får i av det. Varför har flera högerextrema partier vuxit? Jo för att många valt att fokusera på att få bort dom än att lägga fokus på enda vi verkligen behöver. Kärlek. Det kan låta banalt men det är Kärlek och åter Kärlek till våra medmänniskor som kan få oss människor att fokusera på allt gott i livet. Vi har glömt bort våra medmänniskor.

Varför valde jag att berätta om händelsen ovan? Jo för att jag tror på att man växer som människa, om vi alla väljer att lägga fokus på att ge kärlek till varandra så kommer samhället vi lever i idag bli en tryggare plats för alla. Man ska inte behöva vara rädd för att gå ut och gå med hunden ensam en helt vanlig tisdagkväll. Ja, det finns idioter, men lägger du fokus på att dom kommer att gå på dig så kommer dom en dag att göra det. Lägg fokus på det du vill ha, vill du ha trygghet, föreställ dig trygghet, vill du ha Kärlek, ge Kärlek, vill du må bra, tänk inte på att du mår dåligt. Bli medveten dina tankar.

Ta hand om er <3