Han återkommer

Han återkommer

9 november, 2016 0 av Karin

Hade en dröm inatt. Den var så verklig.

Drömde om en vän till mig, vi har varit vänner/dejtat sen mars i år. Våran väg har varit turbulent men varje gång vi har det bra så drömmer jag om honom. Varför är det så? Jag vet med mig att jag har starka känslor för honom. Mina tidigare pojkvänner har jag aldrig drömt såhär mycket om. Men den här vännen återkommer mycket ofta. Mina drömmar utspelas ofta hos honom.

I denna drömmen så var vi åter igen hos honom men huset såg lite annorlunda ut än vad det gör idag. Han pratade om att det var dags för en större renovering/utbyggnation. Han hade även en relativt färdig skiss över hur det skulle se ut inne. En övervåning skulle byggas för att få plats med flera sovrum. Dagens hall var ett mindre vardagsrum, där skulle även det kommande vardagsrummet hålla till och en trappa till övervåningen skulle byggas där. Det fanns två nästan identiska badrum. Han frågade mig vad jag tyckte vi skulle göra åt dom båda. Jag föreslog att vi kan riva ur den ena duschen och sätta in ett badkar istället. Liten rynk på näsan fick jag tillbaka, han tyckte antaligen att jag hade kommit på bättre ideér förr. Köket och sovrummet skulle vi lämna utanför renoveringen.

Men vad betyder nu detta? Som den filosof jag är, så var jag tvungen att kolla upp detta. Det har ju något med huset att göra som jag tror att min skyddsängel vill visa mig.

Detta fick jag fram:

Hus:
Parallellt med kroppen är “hemmet” eller “huset” en gammal arketypisk, förhistorisk och traditionell symbol för den mänskliga karaktären och personligheten. Husets olika funktioner och delar betecknar skilda sidor hos den drömmande. Sammanfattningsvis kan man säga att en “husdröm” i de flesta fall representerar drömmaren själv.

Om man i drömmen är medveten om att huset tillhör någon annan, betyder det att man har en önskan om att vara som denna person – även om bara tillfälligt.

Husets övre del:
Den övre delen av huset (sovrum, vardagsrum, kök, vind) representerar drömmarens intellektuella sida, där logik och det sunda förnuftet härskar.

Allt som personen är medveten om, symboliseras av husets övre del, med andra ord det personliga medvetna, den medvetna inlärningsprocessen och de erfarenheter man samlar på sig.

Trappa:
Att drömma om trappor har anknytning till de två stora drömsymbolerna stiga och falla. Trappan ger oss möjlighet att ”byta nivå” i överförd bemärkelse. Vi kan stiga uppåt, d.v.s. bli bättre och andligen rikare människor, men även övervinna svårigheter och höja oss över mängden. Men det kan också gå ”utför”. Medvetandet om misslyckanden eller befarade misslyckanden kan givetvis ta sig många uttryck i drömmen.

Funderar framförallt på vad trappan, som skulle byggas, betyder. Ska vi bygga något sinsemellan eller håller jag på att utveckla min mediala förmåga? Denna dröm kommer jag ha med mig länge, minns den in i minsta detalj. Häftigt!

Hittar ingenting vad renoveringen kan betyda men kan tänka mig att det kan betyda att jag vill göra en ny och fräsch förändring i mitt liv.

 

Release your Inner being and see what happens <3