Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag

14 februari, 2016 0 av Karin

Alla hjärtans dag…

Så aktuellt för de människor som är kära, så inaktuellt för dom som är singlar… Eller? Jag skulle säga nej.

Det fokuseras så mycket på kärlek i butikerna runt om i världen och vad jag har lagt märke till så är det oftast par som ger någonting till varandra. Men vi glömmer bort våra vänner, farföräldrar, morföräldrar. Varför fokuseras det inte lika mycket på dom? Och framförallt varför fokuseras det inte på oss själva? Om det är någon i detta stressade samhälle så är det din själ som behöver omsorg.

Eftersom det tog slut med min pojkvän för några dagar sen så är denna dagen extra känslosam. I butikerna har jag blundat för alla hjärtans dag hälsningar som bara skriker efter att bli köpta för att ges till den man älskar.
Så denna dagen för mig är en dag till för att läka,visa mig själv omtanke, börja planera min framtid som singel och försöka börja leva lite mera egoistiskt.

För att knyta ihop påsen så är det inte inaktuellt för singlar, dom behöver minst lika mycket kärlek som ett par. De som har levt singlar en längre tid kanske skriker efter kärlek, dom som precis har börjat vänja sig vid singellivet tycker kanske det är skönt att kunna ge och fokusera på kärleken till sig själva medans dem som precis fått sitt hjärta brustet behöver ett varmt hjärta som kan hjälpa dem upp på fötter igen.

Give love to get the change you want to see in the world <3

enfilosofiskresakrönikabild