Det händer inte här

Det händer inte här

5 november, 2015 0 av Karin

Man får ofta höra att ”det händer inte här”, ” det händer inte oss”. Det sas säkert när killen i trollhättan gick in med ett svärd i skolan. Likaså på orterna där asylboenden bränns ner till grunden. Det ska inte behöva hända! Man ska heller inte vara nonchalant och tro att det händer alla andra men inte en själv. Men ju mer rädd du blir desto större är sannolikheten att det kommer till dig. Ge kärlek och du mår och blir en bättre människa.

Människorna som kommer från krig och elände tror jag verkligen inte att dom kommer hit för att starta ett nytt. Dom vill bara komma ifrån sin krigsdrabbade vardag för att komma till ett lugnt och tryggt samhälle där dom förhoppningsvis får en ny  chans att börja om. Barnen får nya vänner. Skaffa sig en familj. Värna om den familjen dom har.

Om man tar alla människors rädsla (som jag tror att media triggar upp ännu mer) så kan vi se resultatet  i samhällerna idag.
Om vi tänker om och ger mer kärlek till dom som faktiskt behöver vår hjälp så hade inte krig funnits, tror inte ens vapnen hade existerat.
Man säger att du blir vad du äter Jag säger du blir vad du tänker. 

”- Jag har rest runt mycket i sverige, jag kan säga så mycket som så att det finns plats” Magnus Betnér

Så jag frågar igen… Vad är vi rädda för? Vad är DU rädd för? Är det inte dags att göra en tankeförändring?
Give love to get the change you want to see in the world  <3

enfilosofiskresakrönikabild