Hen såg inte vad som var rätt och fel

Hen såg inte vad som var rätt och fel

9 november, 2015 0 av Karin

Tror du att en människa föds ond? Är det verkligen så att det kan finnas ondska i ett litet spädbarn? Jag nämnde lite om detta i inlägget ”Varje människa har en historia”
Jag minns en person som sa till mig såhär ”du tror verkligen gott om alla människor” mitt svar, ett självfallet Ja. Jag tror allt beror på uppväxt, umgänge, och ens egna tankar hur man utvecklas som människa.
Jag tror att en uppväxt där du inte får någon kärlek, respekt eller tillit gör att man blir osäker på sig själv, då kanske man söker sig till ett umgänge där man kan bli sedd. Sen rullar vi in på tankar igen. Tankar är A och O. Struntar du i hur du känner då struntar du också i hur du tänker, bara kör på utan att tänka på konsekvenserna. Vad det gäller tillit så tror jag mer på att ha tillit på sig själv än på någon annan. Människor kan alltid lura dig, såra dig, utnyttja dig. Tyvärr, tror ingen av oss vill ha en sådan värld. Vi kan alltid råda människor hur dom ska tänka, men vi kan aldrig ändra människor, dom måste komma till den insikten själva.

Jag har en vän som sitter i fängelse i skrivande stund. Är det på grund av att hen är skyldig, eller är hen oskydlig? Bevisen säger sitt men den enda som vet är hen själv som sitter där. Jag tror inte att hen är ond på något vis, jag tror att hen helt enkelt hamnade snett tidigt i livet. Kan det varit ett trauma som i grund och botten ledde till detta? Att hen såg inte vad som var rätt och fel, att hen inte tänkte på konsekvenserna.

”I have come to believe that all life is precious” – Eastman, the walking dead

Give love to get the change you want to see in the world <3

enfilosofiskresakrönikabild