I betraktarens öga

I betraktarens öga

25 november, 2015 0 av Karin

Härom dagen var jag inne i en av flykting förläggningarna i Svergie. Dit dom för det precis nyanlända innan dom förs till en egen bostad. När jag såg alla dessa människor ligga utspridda på golvet på en varsin madrass i en stor öppen lokal insåg jag verkligen vad som hade hänt. Innan har man betraktat det på avstånd, nu stod jag där mitt i det och det gjorde bokstavligen ont i mitt hjärta.

En del barn sprang runt och sparkade boll, andra låg tätt in till sina föräldrar på madrasserna. Jag avvundas verkligen det volontärer som är där och hjälper dessa människor att få någon form av vardag mitt  i krisen.
Det jag då inte förstår är hur folk har hjärta till att tända eld på dessa byggnader.  Vad har hänt med världen? Rädsla föder rädsla. Jag tror att människor är rädda för allt som de int vet hur dom ska hantera. Men det jag kan säga är möt din rädsla genom att öppna upp ditt hjärta för dessa människor. Du kommer att se en stor förändring hos dig själv. Dom flesta flyktingar som jag har pratat med är så otroligt tacksamma för att vi hjälper dom.

Om du kan hjälpa en dam över vägen så kan du ockå visa en flykting vägen.

Give love to get the change you want to see in the world

enfilosofiskresakrönikabild