Såhär minskar du näthatet

Såhär minskar du näthatet

12 januari, 2016 0 av Karin

Det är många som undrar hur näthatet har blivit så stort. Media har en sak med det att göra helt klart men samtidigt så är det mycket vi själva gör som vi kanske inte tänker på. Nedan har jag listat 5 saker som du kan göra för att minska näthatet. Det som behövs är eftertänksamhet när du känner att ilskan sitter i halsen.

5 sätt att minska näthatet.

 • Kommunicera
  Allt som skrivs i kommentarsfält på en chat etc kan tolkas så olika av så många människor. Var tydlig i det du skriver, använd gärna smiles för att minska missförstånd. Och om du inte förstår vad personen menar, våga fråga istället för att lämna det öppet för en egen tolkning.
 • Var en optimist.
  Visa att du är positiv i allt som skrivs, att allting löser sig oavsätt hur omöjligt det verkar vara. Inget negativt biter på en optimistisk person.
 • Ge kärlek
  Tycker du att en person är snygg i just den tröjan, säg det. Tycker du att hon/han har en snygg frisyr, säg det. Är det någon som är ledsen, fråga hur personen mår. Det du ger, får du tillbaka.
 • Visa förståelse
  Om det är någon som är upprörd och skriver olämpliga saker till dig eller i en gruppkonversation, visa att du vill förstå vad han/hon menar. Oftast så är personen upprörd över något som har hänt i dess eget liv, nyligen eller i sin barndom. Genom att visa personen att du vill hjälpa och förstå varför han/hon är upprörd så banar konversationen sällan ut i en rapparkalja. Sen kan det vara så att vissa personer inte vill bli förstådda och då måste man respektera det. Tvinga aldrig en person till att vilja bli förstådd.
 • Stå upp för dig själv och andra
  Precis som det står så måste vi stå upp inte bara för oss själva utan också för andra. Skydda någon som du ser blir utsatt för näthat. Hjälp honom/henne genom dessa punkter ovan. Låt inte ilskan ta över. Det hjälper varken dig eller personen du försöker hjälpa.

Dessa punkter kan du även använda dig av in the real life.

Give love to get the change you want to see in the world <3

enfilosofiskresakrönikabild