Våga vara där för andra

Våga vara där för andra

7 februari, 2017 0 av Karin

Härom veckan när jag hade utfört arbete på tåget, fick jag se en medelålders kvinna i profil. Hon hade ett stort sår som var ca 1 dm långt och låg längs med tinningen. Strax vid sidan om såret hade hon ett blålila märke som gick under ögat, som i en halvmåne. Jag for så illa, jag tänkte i mitt stilla sinne, måtte detta märke och sår vara ett snedsteg i en trapp eller kanske uppkommit i en olycka. Stackars kvinna. Jag vet vad alla tänker i dagens läge ”hon har blivit slagen”.

Trots att vi lever i 2016 så har inte människor lärt sig någonting. Men! Jag säger som jag alltid har sagt att alla har sin histora och det ska man ta i beaktan. Bara för att ett barn blivit uppvuxen med fysisk eller psykisk misshandel så behöver inte barnet bli som sina föräldrar, men tyvärr finns det alltför många exempel på att barnet gör som föräldern gör.

Om vi går tillbaka till kvinnan, om mannen har slagit henne… Vad var bakgrunden?  Nej, jag säger inte att det är rätt att slå en annan människa eller djur heller för den delen! Är mannen uppväxt med fysisk våld? Har han fått lära sig att våld löser alla problem? Eller har han aggressionsproblem och behöver hjälp?

Frågorna är många och svaren vet vi inte, det kan bara spekuleras. Men jag ångrar idag att jag inte gick fram till kvinnan och frågade hur det var med henne. Det sannolika svaret hade varit ”Jag mår bra”, kanske hade hon blivit förvånad eller till och med förskräckt. Men jag hade iaf känt att jag hade gjort något. Kanske skulle hon fått sig en tankeställare. Man kan göra så mycket för en annan människa bara genom att fråga. Det kan sätta fart på mycket tankar. Våga vara där för andra.

Men jag hoppas innerligt att hennes märken var ett snedsteg i en trapp… Ytliga sår kan läka men dom inre är svårare att plåstra om.

Release your inner being and see what happens ♡

Alla hjärtans dag – kampanj på Nordic feel
Kod att ange i kassan: VALENTINE
Klicka på texten för att komma vidare

apomera.se Beauty Zone Bokus.com Billigaste vägen till paradiset! – Budjet.se FlygvaruhusetGift2day.se GR8 Experience Grand Parfymeri Flyg luftballong över Stockholm Gymgrossisten.comLagerhaus.se minfot.se PetsOnline.se Photowall.se text Sportamore.se Nordicfeel.se