Att kunna förlåta

Att kunna förlåta

12 december, 2015 0 av Karin

Förlåt… Det lilla ordet som kan uppväcka känslor som ensamhet, ledsamhet, tacksamhet, glädje, förtoende etc, Ja det är mycket känslor som blir inblandade beroende på hur situationen ser ut.

Personen som känner sorg och skam över att ha sårat någon och är stark nog att säga förlåt från hjärtat är värd att bli förlåten oavsett vad personen i fråga har gjort. Du som blivit sårad mår inte bättre av att gå hämndlysten och önska den andres olycka. Du kan enbart släppa situationen om du frågar dig själv varför personen sårade dig, var det verkligen meningen? Hen uttryckte sig kanske klumpigt eller hen kanske inte visste hur han skulle hantera situationen på grund av tidigare upplevelser i livet, hur eller hur så måste man släppa taget för att kunna gå vidare i livet.

Jag tror att en människa aldrig menar någonting ont i grund och botten. Det är omständigheterna som gör att saker och ting händer och det måste man ta med sig i varje situation man hamnar i. Kunna förlåta även den mest elakaste människa, för varför gick det så långt för den personen? Kan ha varit en dålig uppväxt eller ett trauma i livet som människan inte kunnat hantera. Varje människa har en historia bakom sig det får man inte glömma bort.

Hur känner du dig när du blivit förlåten? Känner du dig fortfarande skamsen eller känner du en lättnad att personen faktiskt har förstått dig?

Give love to get the change you want to see in the world <3

enfilosofiskresakrönikabild