En värld utan pengar

En värld utan pengar

24 november, 2015 0 av Karin

Pengar….

Denna lilla papperslapp, denna lilla metallplatta. Vad skulle människan göra utan dessa? Gå under? Blir människan gladare av att äga så mycket av dessa?

Man blir glad när lönen kommer för då vet man att man kan klara sig ytterligare en månad, men that’s it? Är de det livet går ut på? Vänta på att lönen ska komma? Är det att leva i nuet? Är den som får mer i lön gladare än den som får mindre?  Oavsett lönegrad så har ändå varje människa anpassat sig så att hushållet går runt varje månad.

Men hur skulle världen egentligen se ut utan dessa pengar? Jag tror att folk skulle sluta döda för pengar eftersom inga pengar finns. Ondska kommer det tyvärr alltid att finnas, men man kan ju alltid hoppas att det hade funnits mindre av det än det vi ser idag. Affärer skulle ntroligen finnas, men då skulle desto fler second hands öppnas där man byter in sina kläder eller saker mot annat som ma kanske behöver mer för stunden.
Tror också att människan hade levt mer naturnära, det små bondgårdarna som försvinner runt om i Svergie hade att levt kvar.

Hur tror du att världen skulle se ut?

Give love to get the change you want to see in the world <3

enfilosofiskresakrönikabild