I en annan verklighet

I en annan verklighet

18 november, 2015 0 av Karin

Mycket har hänt på mycket kort tid ute i världen. Frågor uppstår som vem kan vi lita på, vem ska man vända sig till, varför händer allting på en och samma gång, varför?

Efter jobbet kommer man hem och pratar med sin partner om det senaste som har hänt. Vissa tror jag är nonchalanta och säger att det händer inte här. Vissa vill vara med att hjälpa men vet inte hur dom ska gå tillväga och struntar därmed i att ta reda på det. En del hjälper till genom att vända sig till en hjälporganisation i kommunen där dom bor. Andra sätter sig framför tvn och försvinner in i skärmen och tror på allt som sägs där utan att bilda sig en egen uppfattning över vad som egentligen försigår.

Men vem är du? Vad är verklighet för dig? Tror du på precis allt som media leverar idag?

Många som jag har pratat med har kommit till den insikten att media skriver bara om elände. Och så fort det blir en liten löpsedel om egentligen ingenting alls så heter det nyhetstorka. Men vad kan vi allesammans bidra till?  Vill vi bidra med att världen blir sämre genom att lyssna på allt elände, eller vill vi ge världen en hjälpande hand genom att göra någonting som får en annan människa att må bättre? Om du räcker ut en hand till någon då kommer också denna någon fortsätta räcka ut en hand till den nästa.

Så, vilken verklighet lever du i?

Give love to get the change you want to see in the world hjarta20fylld20kant20320litet1_187707565