Minimalism

Minimalism

31 januari, 2018 0 av Karin

Idag är en dag då elände på elände inträffar. Ett härligt läckage i mitt förråd som förmodligen har pågått ett bra tag utan att man har lagt märke till något, jag menar… Hur ofta rör man sig i förrådet? Väldigt sällan. På förmiddagen idag så skulle jag ut och sortera bort sånt som ska kastas eftersom min far skulle hjälpa mig med att köra bort ett skrivbord samt ett marmorbord till tippen. Surprise! Blev att ringa ett ex antal telefonsamtal istället och sen försöka få det saker man ska behålla, torra. Nu till inläggets titel, minimalism. Man är så dumsnål som sparar på sånt som man tror att man kommer att använda men istället står man där med en massa flyttlådor innehållande skräp bara för att man tänker ”det kan vara bra att ha, någon gång”. Av egen erfarenhet så kommer den gången, aldrig.

Nu sitter jag här i vardagsrummet, helt slut efter all sortering och tittar på den högen med flyttlådor som står lite huller om buller. Hur mycket av det där kommer egentligen att användas i den nya lägenheten? Sen så tänker jag också hur klarar sig andra människor på att leva i minimalism, vad är det dom har som jag/vi inte har? Är man verkligen så funtad att man hellre väljer att konsumera på skit än att spara pengar som kan skapa riktiga minnen? Jag trodde på allvar att jag var klokare än så.

Efter dagens händelse så har jag nog lärt mig min läxa, leva mera i minimalism än i konsumism. Spara på minnen än på saker.

Ta hand om er <3