Mot mörkare tider

Mot mörkare tider

30 augusti, 2018 0 av Karin

Stearinljus, mörker, dimma, kyla, kopp te, film etc… Ja nu går vi mot mörkare tider. Inte mig emot dock, ser fram emot det. Om man haft en kamin hade man burrat ner sig i en filt framför den och lyssnat på hur elden sprakar där inne. Nu får man istället njuta av flammande stearinljus & en varm kopp te. Lika mysigt det ❤️

Många, väldigt många, älskar djur, forsande vattendrag, doften av skog, doften av hav, fågelsång, listan kan göras lång. Jag tror att det är för att utvecklingen har gått så fort de senaste 150 åren att människan inte hunnit att utvecklas in i det tekniska ännu. Innerst inne vill vi sitta ute och bara vara. Höra hur vinden viner i träden, den hoande ugglan och sprakandet från elden, för det är det vi har gjort sen urminnes tider. Vi har inte suttit ensamma framför tvn i en lägenhet fullt med pryttlar som enbart gett kortlivad glädje, nej! Varför vill så många ha närheten till naturen? Ja, läs ovan. Ändå väljer så många att bo i en stad fullt med avgaser.

Tror även att människan kan vara på väg mot mörkare tider. Kriminalitet, rasism, nazism, mobbning, utanförskap, snabbmat, ensamhet, pedofili, alkoholism m.m Varför kan man komma på mer negativa än positiva ord om människan? Varför får vi inte lära oss att älska varandra?  Jag hoppas innerligt att allt mörker som människan befinner sig i idag kommer en vacker dag att se just det vackra i allt. Men det börjar alltid hos en person och det är dig själv.

Ta hand om er 💕