Mr. Right

Mr. Right

10 januari, 2017 0 av Karin

Överallt ser man relationer gå i kras, framför allt när det är barn inblandat. Varför är det så idag? Är det samhället sätt att försöka påverka oss, bli rädda för vad som komma skall. Rädda för att misslyckas, rädda för att tiden inte ska räcka till? Förr så var det en skam att separeras från sin make/maka. Man skulle hålla ihop till döden skiljer dom åt.

Men i dagens läge: ”Hey, nu har du varit tillsammans med din partner länge nog att nu är det dags att frambringa en unge, det är inte bra mellan er, men jag lovar att allting blir så mycket bättre när ungen föds, tro mig, sånt är livet”.  Sen faller förhållandet isär bara för att man trodde på den vita lögnen samhället så fint gav en.

Själv går jag i barnatankar. Men det är för att jag själv vill det. Jag har ingen partner, inte haft på ett år. Men med tanke på hur samhället ser ut idag, folk skiljer sig till höger och vänster, det blir vårdnadstvister m.m. Ja, jag kan erkänna att jag är rädd för att hamna i samma situation. Rädd för att göra fel, rädd för att hamna i en relation som mer eller mindre kommer att ta livet av mig. Med tanke på hur många relationer jag haft så tänker jag att jag kan väl skaffa en unge på egen hand, sköta mig själv, slippa problem med vårdnadstvister etc. Jag vill inte gå in i en relation med höga förhoppningar om att vi kommer att leva lyckliga i alla våra dagar med fyra V. Villa, Vovve, Volvo och till slut Vakuum. Nej tack.  Förhoppningar leder alltid till besvikelser när man inte är på samma plan som sin partner.
Jag fick en fråga för ett tag sen:”Du har pratat mycket om barn på sista tiden, du verkar ha bråttom. Är det din biologiska klocka som tickar?” Jag svarade då att ”nej, det är det inte. Men jag är trött på att gå in i förhållanden som hela tiden kraschar” Och ja, som jag skrev ovan. Är så rädd att det ska bli en vårdnadstvist. Skaffar jag på egen hand då slipper jag det. Min granne sa till mig  för ett tag sen ”Jo, men det blir svårt för dig att få en kille när du väl har barn”. Ja, men det kommer det bli oavsett om man har delad vårdnad om ett barn eller har barn på heltid.

Som ni märker så ligger denna fråga om att skaffa barn på egen hand, varmt om hjärtat. Och det kanske inte är så konstigt med tanke på hur samhället ser ut idag.

Jag vet att jag har skrivit i tidigare inlägg att man ska ta itu med sina rädslor. Det är skrämmande men det ska man för att växa som människa. Detta är en av mina rädslor som jag håller på att bearbeta i mitt huvud dag ut och dag in. Ska jag göra en insemination eller vänta på ”Mr. Right”?

Detta inlägg banade iväg till något helt annat än vad jag hade tänkt från början. Hehe, så det kan bli 🙂

Release your inner being and see what happens <3