Namndjungeln

Namndjungeln

7 oktober, 2017 2 av Karin

Nytt alster

Mycket funderingar på namn har det blivit. Vi båda är inne på att vi skule vilja ha ett ovanligt namn + att barnet ska få båda våra efternamn. Av egen erfarenhet så vill jag att barnet ska ha möjlighet att fritt få välja när det blir äldre vilket efternamn hen vill ha. Jag själv blev döpt med ett efternamn men jag la till mitt andra efter 10 års tjat att vi barn ”borde” ha hetat det andra istället. Så ska det inte behöva vara.

Ja, det blir långt med 3 namn och 2 efternamn men hur ofta skriver man alla i en underkrift? Aldrig vill jag hävda.

Hur eller hur så är namnet/namnen inte bestämda ännu. Vi har ett pojknamn som vi fastnade extra för så vi får se vad det blir. Vi har fram till BF att fundera eller till och med fram till dopet. 🙂

Vad tycker ni om namnval? Ska barnet få ett eller båda efternamnen? Jag vet att det finns en tradition att barnet ska få faderns efternamn likaså frun vid giftemål. Men jag anser att den tiden har passerat. Vi ska leva i ett jämnställt samhälle där både män och kvinnor är lika mycket värda så varför står då mannen fortfarande högst i kurs? Jag har bara ett ord som kan vara svaret på den frågan. Rädsla.

Ta hand om er <3

Lite boktips om namn 🙂
Stora boken om namn
Man är vad man heter: namn och identitet
Almanackan berättar: om tideräkning, namn och dagar
Bilder utan namn