Tiden läker alla sår

Tiden läker alla sår

14 december, 2015 0 av Karin

Hur hanterar man smärta? Hur ska man kunna lägga om tankarna till något positivt när smärtan ständigt finns där och sticker en i sidan?

Det finns så många olika sorters smärta att när den kommer vet man inte alltid hur den ska hanteras. Jag tror att använda någon form av kreativt tänkande. Nu kanske några tänker ”men det är väl att skuffa undan smärtan till senare”. Jag skulle säga att det beror på hur man använder smärtan i det kreativa. Som ex, sätt dig ner och skriv dikter, noveller, låttexter etc. Sätt ord på din smärta på så sätt bearbetar du den. Det känns kanske oklokt för vem vill bearbeta det som gör ont? Man vill , krypa ner i sängen och lägga täcket över huvudet, glömma bort, försvinna.

Men som jag skrivit i så många andra inlägg att alla är vi olika, ovan är ett sätt att kunna hantera smärtan, andra kanske hellre pratar med vänner och försöker få tröst den vägen, andra kanske tror på det andliga väsen att dom väljer att gå till ett medium, vissa kanske väljer att sätta sig i soffan med en påse godis och ett glas vin tillsammans med sina tankar, andra kanske väljer att gå och prata med någon helt utomstående, ex en psykolog eller liknande, vissa kanske tycker att naturen är det bästa stället att få sitta o begrunda sina tankar i lugn och ro.

Den enda som vet vad som är bäst för dig, är du själv.

Som man säger, tiden läker alla sår, för vissa tar det längre tid och för andra är tiden oändlig.

Give love to get the change you want to see in the world

enfilosofiskresakrönikabild