Att lära av sina misstag

Att lära av sina misstag

7 december, 2015 0 av Karin

Misstag… Det är iaf vad jag skulle kalla att det är mänskligt, alla gör vi dom på ett eller annat sätt. Vissa mindre bra andra verkligen inte bra men det bästa av allt är att vi alltid kan ta lärdom av dessa. Men hur många är det som verkligen lär sig?

Av egen erfarenhet så hamnade jag i samma fälla om och om och om igen men brydde mig gång på gång inte om det. Men rätt som det var så föll poletten ner och jag slutade tycka synd om mig själv när misstaget väl kom. Jag valde att ta emot det och granska det, hur ska jag gå till väga för att inte hamna här igen? Och dra på trissor jag växte som människa, jag började se saker på helt andra sett än tidigare och är idag glad för det.

Många tror jag är rädda för att dom helt enkelt inte vet vad som väntar på andra sidan utan går i fällan gång på gång. Till slut säger den där någon, vad var det jag sa? Och hur möter man då upp personen som så dessa ord? Är det med ilska, pinsamhet eller med optimism? Ilska skadar bara en själv, likaså pinsamhet. Men om man möter sitt misstag med ett ”ojdå, det där var kanske inte så bra, bättre lycka nästa gång” Bara genom dessa ord har du lärt dig av ditt misstag.

Vilket var ditt senaste misstag och vad lärde du dig av det? Skriv gärna i kommentars fältet nedan.

Give love to get the change you want to see in the world 💞

enfilosofiskresakrönikabild