Att möta sina rädslor

Att möta sina rädslor

11 december, 2015 0 av Karin

Hur tror ni att man möter sina rädslor på bästa sätt? Låta dom vara där och bli ett hinder i din personliga utveckling, kanske tom ett hinder i din vardag, eller faktiskt våga möta dom för att känna sig levande, känna sig stolt över sig själv att man klarade av det.

Ni har väl alla varit med om den rädslan man hade när man var liten att stå framför klassen och vara så rädd och nervös att man inte skulle klara av det, men sen när det väl var över så kändes det en lättnad i bröstet och kanske lite stolthet?

Samma känsla kan vi få idag, det kanske inte är så attrakivt att faktiskt möta rädslan öga mot öga, men du vet hur du känner dig när du har klarat av det. Har du viljan och tror på dig själv så klarar du av det. Du är starkare än du tror.

Jag ska ta ett exempel om hur det gick till när jag mötte min konflikträdsla. Det var fruktansvärt jobbigt, jag ville absolut inte diskutera någonting, jag satt mest tyst och tog in och svalde om någon skällde på mig eller hade det minsta lilla kritik. Till slut var jag så rädd att jag ville inte ens träffa människor i min närhet för jag var så rädd för att bli sårad.
Det som hjälpte mig en bit på vägen var boken attraktionslagen, finns mycket bra tankegångar man kan ha använding av i den boken. Men eftersom jag svalde hela tiden så fylldes ju grytan med besvikeslse och ilska att jag en dag, NEJ Tack! Jag vill inte vara eran dörrmatta! Så från den dagen sa jag ifrån, eller frågade vad människor menade om det var så att jag tog åt mig. Oftast så menade dom inget illa, det var jag som trodde att alla ville mig ont, men jag har insett det att missförstånd utreds bäst om man bara prata med varandra.

Idag mår jag bra och konflikträdslan är ett minne blott. Så jag tackar mig själv att jag till slut gjorde slag i saken.

”Man måste våga mötan rädslan om man vill utvecklas som människa, men det händer att man inte är redo och då får det ta sin tid, en dag är man det”
– Karin Karlberg

Give love to get the change you want to see in the world <3

enfilosofiskresakrönikabild