Att våga säga nej

Att våga säga nej

25 februari, 2016 0 av Karin

Att våga säga nej kan vara i många fall frigörande men för dom personer som har dålig självkänsla är det inte alltid så lätt, det är då vi drabbas av dåligt samvete för att vi tror att vi sårar den andra människan.

Men till slut blir det för mycket, man tackar ja så ofta till jobb, vänner etc och till slut knackar hjärtat på och säger ”Hallå där, jag finns här, fråga mig vad jag tycker. Ge mig egentid”

Jag har själv hamnat i den fällan och det händer att fortfarande gör det för att jag är alldeles för snäll.
Glömmer bort mig själv, glömmer bort att även min själ behöver en stund för sig själv. En stund att få göra saker jag verkligen tycker om som att sitta med gitarren i timtal, skriva eller sitta med mitt konstprojekt i minst lika många timmar. Ja, allting som har med mina händer att göra. Jag är även ganska rastlös som person så har svårt att bara sätta mig ner en bok eller gå och shoppa. Min själ stillas inte av dessa saker.

Men för att gå tillbaka till att våga säga nej. När det blir för mycket av allting så blir man kvävd, ibland känner man sig ofullständig och ibland även så ensam. Och när du känner ensamhet i detta sammanhang så tyder det på att du ger alldeles för mycket till andra än vad du får tillbaka. Stå på dig!

Vågar du säga Nej!?

Give love to get the change you want to see in the world <3

enfilosofiskresakrönikabild