Välj dina ord

Välj dina ord

15 februari, 2016 0 av Karin

Ibland säger man saker som man inte menar. Man är så uppe i sig själv och i den andra personen att man helt glömmer bort att båda har ett samvete som senare får ta smällen på grund av att ingen av er kunde tänka klart när situationen eskalerade.

Jag och en vän till mig diskuterar ofta att i en relation finns det alltid en som är svagare än den andra. En person som inte alltid vågar säga sin åsikt rakt ut pga rädsla för vad den andre ska tycka och tänka. Det är så lätt att den starka kör över den svaga, kanske till och med kväver personen utan att han/hon har någon vetskap om det. Själv insåg jag idag efter ett långt samtal med min vän att jag hade kört över min pojkvän. Pressade honom alltför hårt och lät honom aldrig riktigt säga sitt. Det gör ont i mig. Fruktansvärt ont. Varför sa jag så när jag kunde ha sagt såhär? Varför kunde jag inte bara gett honom lite mera tid? Den tiden som jag vet att han så väl behövde… Men just insikten av att jag faktiskt sårade honom vid flera tillfällen den kvällen får mig att brista inombords.

Tänk vad väl valda ord kan göra i en diskussion. Tänk efter före, innan ni vet ordet av det så kan ni ha förlorat den person som betydde mest för er.

Give love to get the change you want to see in the world <3

enfilosofiskresakrönikabild